Aarding en bliksembeveiliging

Wanneer de bliksem op een gebouw inslaat, noemen we dit een directe blikseminslag. Bij een directe blikseminslag ontstaat er meestal een aanzienlijke schade aan het gebouw en aan de in het gebouw aanwezige installaties en apparatuur, bij het ontbreken van een deugdelijk aangelegde bliksembeveiliging. De bliksemschade kan variëren van een beperkte schade aan het dak tot het compleet afbranden van het object. Een bliksembeveiligingsinstallatie zorgt ervoor dat de bliksemstroom wordt afgeleid naar de aarde zonder schade te veroorzaken aan een gebouw. Bovendien voorkomt een bliksemafleider brand, schade en letsel.

Het is van groot belang dat uw bliksembeveiligingsinstallatie regelmatig wordt gecontroleerd. Een goede bliksembeveiliging kan wel tegen een stootje, maar door slijtage of beschadiging kan de werking van de installatie op den duur aangetast worden.

Aardingsinstallatie

Aarding is een essentieel en zelfs verplicht onderdeel van iedere stroominstallatie. Hierdoor kan de zogenaamde aardlekstroom via de aarde worden afgevoerd. Als een toestel slecht geïsoleerd is of als om een andere reden stroomverlies optreedt, zorgt aarding ervoor dat u niet wordt geëlektrocuteerd.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.